Sydänsairaalan vuodeosastot

Hoidamme Sydänsairaalan osastoilla äkillisesti sairastuneita, tutkimuksiin saapuneita sekä toimenpiteistä ja leikkauksista toipuvia potilaita.

Kardiologisen vuodeosaston muodostavat sydänvalvonta ja sydänvuodeosasto. Sydänvalvontaosasto toimii kolmessa (A, B, C) ja sydänvuodeosasto kahdessa (D, E) moduulissa.

Sydänvalvonnassa hoidetaan tehostettua valvontaa vaativia, äkillisesti sairastuneita sydänpotilaita sekä sydänleikattuja potilaita. Sydänvuodeosastolla tutkitaan ja hoidetaan potilaita erilaisten sydänsairauksien ja niihin liittyvien hoitojen vuoksi. Osastolla on 60 vuodepaikkaa, joista 35 on valvontapaikkoja.

Sydänsairaalan teho-osastolla hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat välitöntä teho- tai heräämöhoitoa leikkauksen tai toimenpiteen jälkeen.

Sydän- ja rintaelinkirurgisella vuodeosastolla hoidetaan sydämen, keuhkojen ja rintakehän alueen sairauksia ja tapaturmia. Osasto hoitaa myös niihin liittyvät poliklinikkapalvelut.

Vierailu Sydänsairaalan osastoilla

Useimmilla vuodeosastoilla vierailuajat ovat vapaat. Läheisten toivotaan kuitenkin tapaavan potilasta iltapäivän tai illan aikana, koska hoidot ja tutkimukset ajoittuvat aamu- ja keskipäivälle.

Teho- ja heräämöhoidossa olevat potilaat tarvitsevat runsaasti lepoa ja rauhaa toipuakseen. Vierailut sovitaan ennalta henkilökunnan kanssa.

Vastuuhenkilöt

Kardiologian palvelujohtaja, ylilääkäri Vesa Virtanen
Sydän- ja rintaelinkirurgian palvelujohtaja, ylilääkäri Timo Porkkala