Operatiivinen vuodeosasto

Kirurgian vuodeosasto

Hoidamme tutkimusten tai toimenpiteiden jälkeen osastohoitoa tarvitsevia aikuispotilaita. Yleensä potilas tulee osastolle suunnitellusti leikkaus- tai tutkimuspäivänä tai jatkohoitoon tehdyn toimenpiteen jälkeen. Hoidamme myös päivystyspotilaita.

Potilaat tulevat vuodeosastolle hoitoon yleensä toimenpiteen jälkeen leikkausosastolta tai erikoisalapoliklinikalta. Vuodeosasto toimii myös jatkohoitopaikkana Tays Keskussairaalassa leikatuille tai siellä hoidossa olleille potilaille. Osastolle tulee myös päivystyspotilaita Tays Keskussairaalasta ja Sastamalan terveyskuksen kiirevastaanotolta sekä sairaalan muilta osastoilta.

Yleisimpiä potilasryhmiä ovat urologiset, neurokirurgiset, yleiskirurgiset ja gastrokirurgiset potilaat.

Keskimääräinen hoitoaika on kolme päivää. Potilaan jatkohoito tapahtuu kotona, oman alueen terveyskeskuksessa tai sairaalan muilla osastoilla.

Tilat

Osastolla on 18 potilaspaikkaa maanantaista perjantaihin ja 10 lauantaina ja sunnuntaina. Huoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Lisäksi potilaille on yhteinen päiväsali. Päivähuone on potilaiden vapaassa käytössä. Päivähuoneessa on lehtiä ja kirjoja luettavaksi.

Jokaisen potilaan vuoteen vieressä on henkilökohtainen puhelin, johon potilas saa numeron sairaalaan tullessaan. Osastolla voi käyttää myös omaa matkapuhelinta.

Vierailut

Vierailuaika on kello 12–19. Osastolle ei voi tuoda kukkia. Vältä myös voimakkaiden hajusteiden käyttöä.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Jarmo Lylynperä
Apulaisylilääkäri Peter Kontro
Osastonhoitaja Tuija Oksanen