E-rakennus

Taysin uusi E-rakennus valmistui syksyllä 2015. Rakennuksessa sijaitsevat munuaiskeskus ja infektioyksikkö.

E-rakennus sijaitsee sairaala-alueen keskellä, korkean B-osan, matalamman A-osan ja Coxan ympäröimänä. Rakennuksessa on kolme kerrosta potilashoitoa varten.

Uudet tilat tietävät isoja parannuksia munuais- ja infektiopotilaiden viihtyvyyteen ja potilashoidon käytännön järjestelyihin. Aiemmin hajallaan sijainneet yksiköt löytyvät nyt yhdestä paikasta.

Suunnitteluteemoina Längelmävesi ja mäntymetsikkö

E-rakennus erottuu Taysin nykyisistä valkoisista rakennuksista. Sen julkisivu on vihreää betonipinnoitetta ja lasia, joissa graafisena elementtinä käytetään mäntyä. Mänty on alueelle tyypillistä puustoa.

Sisätiloissa puolestaan soljuu kantavana teemana Längelmävesi. Vesi liittyy olennaisena osana dialyysipotilaiden hoitoon. Vesiteema näkyy sisustusratkaisuissa ja kolmen kerroksen läpi ulottuvana lasitaiteilija Markku Salon teoksena Veden tarinoita.

E-rakennus on ensimmäinen osa mittavaa Taysin uudistamisohjelmaa, jossa uudistetaan sairaalan toimintatavat ja tilat.

E-rakennus lyhyesti

Toiminnot: munuaistaudit ja infektiosairaudet
Sijainti: Keskussairaala-alueen keskellä, vanhan O-rakennuksen tilalla
Aikataulu: Rakennus valmistui lokakuussa 2015, potilashoito alkoi vaiheittain marraskuusta 2015
Kokonaispinta-ala: 8 170 bruttoneliötä, potilaiden hoito 3 kerroksessa
Urakoitsija: Peab Oy
Kustannukset: noin 27 miljoonaa euroa
Yhteystiedot: Rakentamisen projektipäällikkö, sairaalainsinööri Esa Rinta-Jaskari

Katso lyhyt video, miten rakennus valmistuu sairaala-alueen keskelle.