SIRE

Sisätautien ja reumakeskuksen osasto

Hoidamme osastolla diabetes- ja muita endokrinologisia potilaita sekä vaativaa sisätautiosaamista edellyttäviä potilaita. Lisäksi hoidamme erilaisia tulehduksellisia reumasairauksia sairastavia ja reumaortopedisiä potilaita.

Potilaamme tulevat kutsuttuina Taysin erikoislääkärin suunnittelemaan tutkimukseen tai hoitoon, toiselta vuodeosastolta siirrettyinä tai päivystyksellisesti ensiavun kautta.

Hoidon eteneminen

Tyypillisimmin osastohoitoon tullaan diabeteksen tai reumataudin diagnosoinnin ja hoidon vuoksi. Elektrolyyttihäiriö, vakava tulehdus, keuhkoveritulppa, sydämen vajaatoiminta ja syömishäiriö ovat myös yleisiä hoidon syitä osastollamme. Lisäksi vastaamme reumaortopedisten potilaiden leikkauksen jälkeisestä vuodeosastohoidosta.

Potilaamme ovat pääsääntöisesti yli 16-vuotiaita aikuisia, suurin osa 40–75 -vuotiaita.

Hoitojakso kestää keskimäärin neljä päivää, minkä jälkeen potilas joko kotiutuu, siirtyy toiselle Taysin osastolle tai jatkohoitoon toiseen laitokseen. Reumaortopedisen leikkauksen jälkeen hoitojakso kestää tavallisimmin kaksi vuorokautta. Jatkohoitopaikkoja ovat esimerkiksi Hatanpään sairaalan ja terveyskeskusten vuodeosastot.

Polikliininen jatkoseuranta tapahtuu tarvittaessa sisätautien poliklinikalla, reumakeskuksen poliklinikalla tai omassa terveyskeskuksessa, tai teemme lähetteen muuhun sopivaan hoitopaikkaan.

Tilat ja henkilökunta

Potilashuoneet ovat pääsääntöisesti kahden hengen huoneita. Osastolla on yksi yhden hengen huone ja yksi neljän hengen huone. Yhteensä potilaspaikkoja on 20. Potilashuoneissa on omat wc:t ja suihkut. Huoneissa on myös televisiot.

Hoitohenkilökuntaa sisätautien ja reumakeskuksen osastolla on 30. Osastolla työskentelee osastonlääkärien lisäksi sisätauteihin, reumatologiaan ja ortopediaan erikoistuvia lääkäreitä.

Vierailut

Osastolla ei ole virallista vierailuaikaa, mutta toivomme vierailujen tapahtuvan iltapäivän ja illan aikana.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Pirjo Honkanen
Osastonlääkäri Khalil Sumrein
Erikoislääkäri Päivi Hannula
Osastonhoitaja Johanna Sirkka