Korva- ja silmäyksikkö

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja aikuisia, joilla on korva-, nenä- ja kurkkutautien tai silmätautien alaan kuuluvia sairauksia.

Silmäyksikössä hoidetaan neuvola- ja kouluikäisten, näköseulonnassa kiinnijääneiden lasten jatkotutkimukset ja seuranta. Yksikön tehtäviin kuuluvat myös pienkirurgiset toimenpiteet, erikoissairaanhoitoa tarvitsevien diabetespotilaiden silmänpohjien seuranta ja hoito sekä silmätauteja sairastavien vanhuspotilaiden hoito Koukkuniemen poliklinikalla.

Korvatautien yksikkö vastaa neuvola- ja kouluikäisten lasten jatkokuulontutkimuksista ja seurannasta sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoisalaan kuuluvista tutkimuksista ja hoidoista. Yksikössä tehdään myös pienkirurgisia, puudutusta vaativia leikkauksia.

Hoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Ilmoitamme varatusta ajasta potilaalle ja lähetämme kutsun liitteenä tarvittavat valmistautumisohjeet.

Kuulolaitehuolto

Kuulolaitehuoltajan tehtäviä ovat

  • kuulolaitteiden huolto ja nopea vian toteaminen
  • korvakappaleen korjaus ja mallin ottaminen tarvittaessa
  • kuulolaitteen käytön ohjaus
  • vanhentuneen kuulokojeen uusimisprosessin eteenpäin saattaminen

Kuulolaitehuoltaja lähettää tarvittaessa kojeen jatkohuoltoon kaupungin omaan toimipisteeseen tai Tays kuulokeskukseen.

Kuulolaitehuollon ollessa suljettuna voit asioida laitteen huoltoon liittyvissä, äkillistä apua tarvitsevissa tilanteissa Tays kuulokeskuksen korvakappalelaboratoriossa: Tays, Z2-rakennus, käynnit ilman ajanvarausta ma – to kello 8–13, puhelin 03 311 65208.

Vastuuhenkilöt

Osastonhoitaja Maria Lähdeniemi