Ruokapalvelut

Vastaamme Tays Keskussairaalan ja Pitkäniemen sairaalan henkilöstö- ja potilasruokailusta.

Meillä työskentelee 100 alan ammattilaista, jotka valmistavat vuosittain yli 1,6 miljoonaa ateriaa potilaille, henkilökunnalle ja vieraille.

Potilasruokailu

Sairaaloiden osastoilla hoidossa oleville potilaille tarjotaan päivittäin aamuateria, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Ateriat toimitetaan osastoille tarjottimille annosteltuina. Katso sairaaloiden viikon ruokalistat.

Sairaalassa tarjottavat ateriat ovat terveyttä edistäviä: pehmeän rasvan saanti on suositusten mukaista ja suolaa käytetään kohtuullisesti.  Perusruokavalio sopii useimmille potilaille sellaisenaan. Se on laktoositon, kuten myös kaikki erityisruokavaliot.

Ruokailuun liittyvät toiveet kysytään potilailta heidän saapuessaan osastolle.

Lounasruokailu

Sairaaloiden henkilökunnalla, vierailla ja potilaiden läheisillä on mahdollisuus ruokailla lounasaikaan Keskussairaalan ja Pitkäniemen ruokasaleissa.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja, ruokapalvelujohtaja Virpi Kemi
Ravitsemussuunnittelija Ritva Mikkonen
Ravitsemispäällikkö (Keskussairaala) Aila Seppälä
Ravitsemispäällikkö (Pitkäniemi) Taina Ruotsalainen