Kardiologia

Tavallisia sydänsairauteen viittaavia oireita ovat rintakipu, hengenahdistus ja rytmihäiriöt. Tutkimme ja hoidamme muun muassa sepelvaltimotautia, sydäninfarktia, sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä ja läppävikoja sairastavia aikuispotilaita.

Jos oireiden syy jää epävarmaksi tai harkitaan kajoavien tutkimusten ja toimenpiteiden tekemistä, voidaan potilas lähettää Tays Sydänsairaalan kardiologin eli sydänsairauksien erikoislääkärin vastaanotolle. Vastaamme myös sydänpotilaiden vaativasta osasto- ja valvontahoidosta sekä päivystyksestä.

Kajoavat sydäntutkimukset ja toimenpiteet tehdään aina Tays Sydänsairaalassa. Potilaiden jatkoseuranta tapahtuu tavallisesti perusterveydenhuollossa, Tays Valkeakoskella tai Tays Sastamalassa.

Tutkimukset ja hoito Sydänsairaalassa

Tays Sydänsairaalan poliklinikoilla käy vuosittain erilaisten sydänperäisiksi epäiltyjen oireiden tai todetun sydänsairauden seurannan vuoksi useita tuhansia potilaita.

Haastattelun ja lääkärin tekemän kliinisen arvion lisäksi keskeisiä sydänpotilaan tutkimuksia ovat sydänsähkökäyrä eli EKG ja sydämen kaikukuvaus.

Tutkimme ja hoidamme sydänsairauksia myös monenlaisilla kajoavilla tutkimuksilla ja toimenpiteillä, kuten

  • sepelvaltimoiden varjoainekuvaus
  • sepelvaltimon pallolaajennus
  • rytmihäiriöiden katetritoimenpiteet
  • sydämentahdistimen asennus.

Teemme kajoavia tutkimuksia ja toimenpiteitä vuosittain useita tuhansia.

Sydänosastolla ja sydänvalvonnassa hoidamme noin 6 000 potilasta vuosittain. Yleisimmät sairaalahoidon syyt ovat sydäninfarkti ja sydämen vajaatoiminta.

Vastuuhenkilö

Palvelujohtaja, ylilääkäri Vesa Virtanen
Toimintojohtaja, osastonylilääkäri Pasi Lehto