Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Sairaaloiden potilaille ja vieraille on varattu pysäköintipaikkoja etenkin pääsisäänkäyntien ja ensiavun läheisyydestä. Tays Keskussairaalassa asiakaspysäköinti on maksullista, muissa sairaaloissamme maksutonta. Pysäköintipaikoista on Tays Keskussairaalan alueella rakentamisen vuoksi ajoittain pulaa, joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää joukkoliikennettä tai taksia.

Ajo-ohje ja pysäköinti Tays Keskussairaalaan

  • Tays Keskussairaalan pääsisäänkäynnille R- eli Radius-rakennuksessa ajetaan Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta. Lasten päivystykseen ja synnytykseen ajetaan myös Teiskontieltä Lääkärinkadun risteyksestä. Jos käytät navigaattoria, laita kohteeksi Lääkärinkatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.
  • Acutaan ja Biokadun toimipisteisiin ajetaan Teiskontieltä Kuntokadun risteyksestä. Laita navigaattoriin kohteeksi Kuntokatu tai Biokatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.

Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on asiakkaiden käytössä Riviparkki, joka on merkitty alueen opasteissa P-asiakas. Katso Taysin kaikki pysäköintialueet ja hinnat.

Invapysäköintipaikat löytyvät R-rakennuksen sisäänkäynnin vierestä vasemmalta. Saattoliikenne on mahdollista pääsisäänkäynnin edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Taysin pysäköintipaikat ovat maksullisia arkisin ja arkipyhinä kello 8–18. Tays Ensiapu Acutan edustalla pysäköinti on maksullista ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Tays Keskussairaalan pysäköinnistä vastaa Finnpark Oy.

Lue myös sairaala-alueella tapahtuvaan rakentamiseen liittyvistä poikkeusjärjestelyistä.

Liikenneyhteydet Tays Keskussairaalaan

Tampereen keskustan suunnasta bussilla tultaessa Tays Keskussairaalan R-rakennuksessa sijaitsevaa pääsisäänkäyntiä lähinnä oleva pysäkki on Perhetukikeskuksen pysäkki.

Kangasalan suunnasta tultaessa pääsisäänkäyntiä lähinnä on Hoitokodin pysäkki.

Tays Ensiapu Acutaan tai Biokadun toimipisteisiin kuljettaessa lähimmät pysäkit sijaitsevat Teiskontien ja Kuntokadun risteyksessä.

Pysäköinti Valkeakosken, Vammalan ja Pitkäniemen sairaaloissa

Sairaaloiden pääsisäänkäyntien läheisyydessä on varattu pysäköintialue potilaiden ja vierailijoiden käyttöön. Pitkäniemen sairaalassa pysäköintipaikkoja on myös muualla alueella.

Saattoliikenne on mahdollista sairaaloiden pääsisäänkäyntien edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Valkeakosken, Vammalan ja Pitkäniemen sairaaloissa asiakaspysäköinti on maksutonta.

Taksimatka ja Kelan korvaus

Kela korvaa asiakkaan matkat kotoa sairaalaan ja sairaalasta kotiin pääsääntöisesti halvimman käytettävissä olevan matkustustavan mukaan. Jos et voi sairauden tai sen hetkisen terveydentilasi vuoksi käyttää yleisiä kulkuneuvoja, korvataan matkakustannukset erityisajoneuvon (esimerkiksi taksi) kustannusten mukaisesti. Pyydä terveydenhuollosta todistus oikeudesta taksin käyttöön (Todistus matkakorvausta varten, SV 67). Matkakorvaustarve arvioidaan henkilökohtaisesti, sitä ei voi tehdä puhelimitse.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella Kelan korvaamat taksimatkat tilataan aina numerosta 0100 84 488. Jos vastaanottoaika on tiedossasi, tilaa matka viimeistään edeltävänä päivänä kello 14.00 mennessä. Tästä numerosta voit tilata taksin myös silloin, kun tarvitset taksia äkillisesti tai olet unohtanut tilata taksin edellisenä päivänä.

Kun tilaat matkan taksikeskuksesta, näytä Kela-korttisi taksissa heti matkan alussa, niin matkakorvaus vähennetään matkasi hinnasta heti taksissa. Tällöin maksat matkastasi korkeintaan omavastuuosuuden, 25 euroa yhteen suuntaan tehdyltä matkalta.

Lue lisää Kelan ohjeista.