Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Sairaaloiden potilaille ja vieraille on varattu pysäköintipaikkoja etenkin pääsisäänkäyntien ja ensiavun läheisyydestä. Tays Keskussairaalassa asiakaspysäköinti on maksullista, muissa sairaaloissamme maksutonta. Pysäköintipaikoista on Tays Keskussairaalan alueella rakentamisen vuoksi ajoittain pulaa, joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää joukkoliikennettä tai taksia.

Ajo-ohje ja pysäköinti Tays Keskussairaalaan

  • Tays Keskussairaalan pääsisäänkäynnille R- eli Radius-rakennuksessa ajetaan Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta. Lasten päivystykseen ja synnytykseen ajetaan myös Teiskontieltä Lääkärinkadun risteyksestä. Jos käytät navigaattoria, laita kohteeksi Lääkärinkatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.

  • Acutaan ja Biokadun toimipisteisiin ajetaan Teiskontieltä Kuntokadun risteyksestä. Laita navigaattoriin kohteeksi Kuntokatu tai Biokatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.

Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on asiakkaiden käytössä Riviparkki, joka on merkitty alueen opasteissa P-asiakas. Katso Taysin kaikki pysäköintialueet ja hinnat.

Invapysäköintipaikat löytyvät R-rakennuksen sisäänkäynnin vierestä vasemmalta. Saattoliikenne on mahdollista pääsisäänkäynnin edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Taysin pysäköintipaikat ovat maksullisia arkisin ja arkipyhinä kello 8–18. Tays Ensiapu Acutan edustalla pysäköinti on maksullista ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Tays Keskussairaalan pysäköinnistä vastaa Finnpark Oy.

Lue myös sairaala-alueella tapahtuvaan rakentamiseen liittyvistä poikkeusjärjestelyistä.

Joukkoliikenneyhteydet Tays Keskussairaalaan

Tampereen keskustan suunnasta bussilla tultaessa Tays Keskussairaalan R-rakennuksessa sijaitsevaa pääsisäänkäyntiä lähinnä oleva pysäkki on Perhetukikeskuksen pysäkki.

Kangasalan suunnasta tultaessa pääsisäänkäyntiä lähinnä on Hoitokodin pysäkki.

Tays Ensiapu Acutaan tai Biokadun toimipisteisiin kuljettaessa lähimmät pysäkit sijaitsevat Teiskontien ja Kuntokadun risteyksessä.

Pysäköinti Tays Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa

Sairaaloiden pääsisäänkäyntien läheisyydessä on varattu pysäköintialue potilaiden ja vierailijoiden käyttöön. Pitkäniemen sairaalassa pysäköintipaikkoja on myös muualla alueella.

Saattoliikenne on mahdollista sairaaloiden pääsisäänkäyntien edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa asiakaspysäköinti on maksutonta.