Kotiutus ja jatkohoito

Kotiinlähtöä tai mahdollista jatkohoitopaikkaan siirtymistä suunnitellaan heti hoitojakson alusta alkaen. Mikäli sinulla potilaana tai läheisenä on kotiutukseen tai jatkohoitoon liittyviä asioita, jotka pitäisi ottaa huomioon, kerro niistä omahoitajalle, hoitohenkilökunnalle tai hoitavalle lääkärille hyvissä ajoin ennen kotiutumispäivää.

Annamme potilaalle sairaalasta mukaan:

  • Tarvittavat reseptit tai tiedot e-reseptillä tehdyistä lääkemääräyksistä
  • Sairauslomatodistuksen ja muut tarvittavat todistukset, kuten matkakorvaustodistuksen. Kerro henkilökunnalle ennen kotiutusta, mitä todistuksia tarvitset.
  • Kotihoito-ohjeet
  • Yhteystiedot ja ohjeen, mihin ottaa yhteyttä, jos kotona tulee sairauteen tai tehtyyn toimenpiteeseen liittyviä ongelmia.

Sairaalamaksuista lähetämme laskun kotiin.

Hoitoyhteenveto

Hoitojaksosta sairaalassa tehdään kirjallinen hoitoyhteenveto, jonka annamme potilaalle mukaan joko sairaalasta lähtiessä tai lähetämme postitse kotiin.

Lähetämme kopion hoitoyhteenvedosta myös omalääkärille, potilaan sairaalaan lähettäneelle lääkärille sekä jatkohoidosta huolehtivalle terveydenhuollon toimintayksikölle. Jos haluat potilaana kieltää tietojen luovuttamisen, kerro se hoitohenkilökunnalle sairaalassaolon aikana.

Jatkoajanvaraukset

Jos jälkitarkastus sairaalassa on tarpeen, varaamme kontrolliajan poliklinikalle. Joissakin tilanteissa annamme potilaalle ohjeet varata jälkitarkastusaika itse terveyskeskuksesta tai sairaalahoitoon lähettäneeltä lääkäriltä. Ompeleitten poistoon potilas varaa useimmiten ajan terveydenhoitajalta.

Joissakin tilanteissa hoito jatkuu sairaalassamme jo lyhyen ajan kuluttua, ja silloin potilas saa tiedon varatuista ajoista kotiutusvaiheessa. Myöhemmistä ajanvarauksista lähetämme potilaalle kotiin kutsun sairaalaan.

Palaute

Toivomme, että annat palautetta hoitokokemuksestasi. Voit antaa palautetta suoraan henkilökunnalle sairaalassa ollessasi, tai internetin kautta sähköisellä palautelomakkeella. Hoitoyksiköissä ja sairaalan aulatiloissa on tarjolla palautelomakkeita, joilla voit antaa palautetta kirjallisesti. Jaamme asiakkaillemme vastattavaksi myös palvelukokemuskyselyjä. Ohjeet palautteen antamiseen löytyvät kohdasta Palaute.