Graafiseen versioon

Jämsän ja Kuhmoisten sopimukset hyväksyttiin

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi maanantaina Jämsän kaupungin ja Kuhmoisten kunnan kanssa neuvotellut sopimusluonnokset liitteineen äänestyksen jälkeen äänin 10-2. Kunnat siirtyvät Keski-Suomesta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäsenkunniksi vuoden 2013 alusta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tavoitteena on kehittää kuntien kanssa erikoissairaanhoidon alueellista palvelutuotantoa verkostomallisesti. Tavoitteena on varmistaa, että sekä Jokilaakson sairaalan että Ylä-Pirkanmaan terveydenhuoltoalueen palvelut säilyvät elinvoimaisena ja niitä kehitetään yhteistyössä. Toiminnan tulee olla kustannustehokasta ja laadukasta.

Sairaanhoitopiiri piti syyskuussa yhteistyöneuvottelun Jämsän, Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden kuntien edustajien kanssa. Kunnat totesivat, että yhteistyön ja työnjaon aluesairaaloiden välillä tulee hyödyntää kaikkia osapuolia. Suunniteltu yhteistyömalli edistää kuntien näkökulmasta alueellisesti työllisyyttä ja tuo palvelut lähelle asukkaita. Kunnat pitivät tärkeänä, että potilaat voivat myös itse valita sen sairaalan, jonne haluavat tulla hoitoon. Yhteistyömallissa Jokilaakson sairaala keskittyy erityisesti operatiiviseen eli leikkaustoimintaan ja Mäntän sairaala ensisijaisesti konservatiiviseen toimintaan. 


Päivitetty 17.10.2011 11:15   Julkaistu 17.10.2011 11:13